Τα Αμπελόφυλλα της Μαριάννας | Marianna's Vineleaves

Πετιμέζι της Μαριάννας

Το Παραδοσιακό Πετιμέζι Σουλτανίνας της Μαριάννας είναι ένα από τα πιο αγαπημένα προϊόντα μας. Η παρασκευή του ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2000.

Το προϊόν αυτό χρησιμοποιήθηκε από τους προγόνους μας ως θερμαντικό μέσο την περίοδο του πολέμου, αλλά και ως γλυκαντική ουσία στη ζαχαροπλαστική, την περίοδο που η ζάχαρη - λόγω της υψηλής της τιμής - ήταν ένα είδος πολυτελείας.

Το Πετιμέζι της Μαριάννας μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τη σύγχρονη νοικοκυρά σε αναλογία 1:1 αντί της ζάχαρης σε όλα τα γλυκά, ακόμη και στο ψωμί με βούτυρο, ενώ είναι και το βασικό συστατικό για τα γλυκά κουταλιού που ονομάζονται ρετσέλια.

Το Πετιμέζι της Μαριάννας, εκτός από την θεσπέσια και λησμονημένη γεύση του, προσδίδει άρωμα, χρώμα και πολλά θρεπτικά συστατικά όπου κι αν χρησιμοποιηθεί. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί αντί του μούστου στην παρασκευή μουσταλευριάς.

Σε πρώτη φάση, η μικρή ποσότητα του προϊόντος αυτού χρησιμοποιήθηκε από εργαστήριο ζαχαροπλαστικής για την παρασκευή βιολογικών γλυκισμάτων για λογαριασμό γνωστής εταιρίας εμπορίας τροφίμων ποιότητας.

 

Παραγωγή

Η παραγωγή του ξεκινάει με τη συλλογή των σταφυλιών από τους αμπελώνες μας. Αυτά μεταφέρονται στο συσκευαστήριο, όπου πολτοποιούνται και στραγγίζονται με παραδοσιακό τρόπο.

Ο μούστος που προκύπτει από το φιλτράρισμα, απαλλαγμένος από κουκούτσια και στέμφυλα τοποθετείται σε ανοξείδωτες δεξαμενές και το επόμενο πρωί μεταγγίζεται σε ανοξείδωτα καζάνια όπου βράζει σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να πάρει την επιθυμητή πυκνότητα και χρώμα. Στη συνέχεια τοποθετείται σε γυάλινα βάζα και παστεριώνεται.

 

Περιγραφή - Συσκευασίες

Το Πετιμέζι της Μαριάννας διατίθεται σε συσκευασίες των 50 ml και των 250 ml.

Η μικρή συσκευασία απευθύνεται στα νοικοκυριά, όπου θα χρησιμοποιηθεί σε μικρές ποσότητες για γαρνιτούρα στο παγωτό, συμπλήρωμα των βιταμινών σε παιδιά και ηλικιωμένους κλπ.

 

Πιστοποίηση - Ποιοτικός Έλεγχος

Όλα τα προϊόντα μας ελέγχονται τακτικά από το εργαστήριο αναλύσεων Foodlab και πιστοποιούνται ως βιολογικά από τη Βιο-Ελλάς (πρώην Σύλλογος Οικολογικής Γεωργίας Ελλάδας (Σ.Ο.Γ.Ε.). Παράλληλα, το βιολογικό πετιμέζι που παράγουμε δημιουργείται με χρήση αποκλειστικά βιολογικών συστατικών, πιστοποιημένων από τους αρμόδιους φορείς.

Από τη σοδειά 2005, το συσκευαστήριό μας και οι διαδικασίες που ακολουθούμε είναι πιστοποιημένα κατά HACCP. 

επιστροφή στην κεντρική σελίδα προϊόντων

 

 

Άμεση Μετάβαση...